[wp-docs] internal linking problem?

Cori Schlegel kinrowan at gmail.com
Mon Mar 27 13:58:23 GMT 2006

OK, I see.  Works like a charm when you get the capitalization right ;)

Thanks a bunch!


Michael E. Hancock wrote:
> From: "Cori Schlegel" <kinrowan at gmail.com>
>> I noticed a few days back that it seem like the internal linking style
>> of the Codex has changed, I'm guessing since the roll out of MediaWiki
>> 1.5.7.
> Codex is still at 1.4.8.  I was able to move most of the contents, sans
> Images and history, to 1.5.7 several weeks ago but that is a copy on my
> local computer ;)
>>     * A link I added before 1.5.7 uses the syntax
>>       [[User:CoriSchlegel/Desktop/get_settings|get_settings]] and points
>>       to http://codex.wordpress.org/User:CoriSchlegel/Desktop/get_settings
>>     * A link I added just a few days ago uses the syntax
>>       [[User:CoriSchlegel/Desktop/TinyMCE|TinyMCE]] and sort of points
>>       to
> http://codex.wordpress.org/index.php?title=User:CoriSchlegel/Desktop/TinyMCE&action=edit.
>>       By sort of I mean that MediaWiki seems to think that the page
>>       doesn't exist and thus provides the default "edit" link, but when
>>       you follow the link you get to my page in edit mode but with
>>       content.  If you go to
>>       http://codex.wordpress.org/User:CoriSchlegel/Desktop/TinyMCE you
>>       get the actual page.
>> As I recall from my own install of MediaWiki, there was a bit to do with
>> friendly urls, but it's been a while so I don't recall for sure.  That
>> was also 1.5.1 (I think).  Relying on that vague memory though, leads me
>> to believe that the new Codex is using the not-nice urls by default.
>> Has anyone else noted this?  Is there a running discussion I haven't seen?
> Under the User namespace you had the following documents:
> User:CoriSchlegel
> User:CoriSchlegel/desktop
> User:CoriSchlegel/Desktop/get settings
> User:CoriSchlegel/desktop/TinyMCE
> User:CoriSchlegel/rants
> It is likely the lower-case "desktop" that is causing your problem.  That is
> an issue related to the fact Codex uses a setting that allows lower-case
> letters in the first digit of an article name.  I don't know what the 1.4.8
> setting is, but under 1.5.7 that setting is "$wgCapitalLinks = false;".  You
> can see another example of the problem here:
> http://codex.wordpress.org/User:MichaelH/Wiki_Tips_and_Tricks#Linking_correctly_to_The_Loop
> I've taken the liberty of deleting and moving the two lower case desktop
> pages so they are now:
> User:CoriSchlegel/Desktop
> User:CoriSchlegel/Desktop/TinyMCE
> I did not change your rants ;)
> Regards.
> MichaelH
> _______________________________________________
> wp-docs mailing list
> wp-docs at lists.automattic.com
> http://lists.automattic.com/mailman/listinfo/wp-docs
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://comox.textdrive.com/pipermail/wp-docs/attachments/20060327/a9a92dc2/attachment.htm

More information about the wp-docs mailing list